Over ons & Historie

Historie

“Van jongs af aan wilde ik chauffeur worden. Techniek, machines en vrachtwagens hadden altijd al mijn interesse. Op mijn 21ste ging ik als chauffeur in loondienst en sindsdien heb ik bij diverse transportbedrijven gewerkt. In de avonduren en op zaterdag volgde ik de opleiding Beroepsgoederenvervoer.

Omdat ik droomde over eigen ondernemerschap en de vrijheid die je als ondernemer hebt, besloot ik in 1996 voor mezelf te beginnen. Het eerste jaar werkte ik als charter voor diverse opdrachtgevers. Al snel daarna, in 1998, kwam ik in de gelegenheid om van mijn oude werkgever een dieplader met hydraulisch laadbok over te kopen. Daarmee kon ik tandwielen en ringen transporteren. In die tijd vervoerde ik ook boten en caravans voor particulieren. Dit laatste heb ik overigens maar voor een korte periode gedaan.

Exceptioneel transport

Er volgde een tijd waarin ik me bezighield met exceptioneel transport. Toen ik ging rijden voor een machinefabriek, besloot ik een tweedehands oplegger aan te schaffen en deze te verbouwen. Mijn doel was de brede tandwielen en ringen verticaal te kunnen transporteren in plaats van horizontaal. Omdat dit vervoer binnen de standaardmaten viel, hoefde ik niet meer met extra vergunningen in de weer te gaan. De avonduren gebruikte ik om de configuratie aan te passen, waarbij een constructiewerker keek naar de haalbaarheid van het ontwerp en een lasser mij ondersteunde bij de werkzaamheden.
Ik vond het een mooie tijd. Zeker omdat ik met deze oplegger tandwielen mocht vervoeren naar het noorden van Zweden en het zuidelijkste puntje van Spanje. Na een paar jaar heb ik de oplegger verkocht aan Gebr. Vermeer Transport in Tilburg. De concurrentie werd mij te groot en soms was ook de taal een barrière. 

Andere dienstverlening

Vanaf 2010 ben ik me steeds meer gaan richten op het monteren en demonteren van machines en het vervoer ervan. Dat deed ik al in kleine mate en daar zag ik wel een uitdaging in. Daarnaast kwam het transport van silo’s, tanks en biofilters erbij. Naast het transport plaats ik deze machines en sluit ze ook aan. Op deze diensten heb ik mijn materieel uitgerust en beschik ik nu over een vrachtwagen, een compactkraan Hoeflon C10 en een elektrische heftruck.”